Igor Dodon l-a decorat pe ambasadorul rus la Chișinău cu Ordinul de Onoare. Meritul lui Oleg Vasnețov

Fostul președinte al țării, Igor Dodon, l-a decorat pe ambasadorul rus în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, cu distincția „Ordinul de Onoare”. Decretul a fost publicat astăzi, 25 decembrie, în Monitorul Oficial.

Foto: www.presedinte.md

În decret se menţionează că Oleg Vasneţov a primit distincţia „în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia substanţială la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de prietenie şi colaborare moldo-ruse”.

Ordinul de Onoare a fost instituit de Parlamentul Republicii Moldova în anul 2002 și este o înaltă distincție de stat din Republica Moldova, care se decernează prin decret prezidențial pentru contribuție meritorie la consolidarea statalității, la promovarea reformelor și a transformărilor democratice; pentru activitate deosebit de rodnică în organele de stat și pe tărâm social; pentru merite deosebite în promovarea imaginii țării în lume și integrarea republicii în structurile internaționale; pentru sucese remarcabile în diverse domenii de activitate economică, socială, politică, culturală, literară etc. Cu „Ordinul de Onoare” pot fi distinse nu numai persoane fizice, ci și organizații, instituții, colective de muncă.

Ca valoare distinctivă civilă, „Ordinul de Onoare” este situat pe poziția următoareOrdinului „Bogdan Întemeietorul”, și înainte de Ordinul „Gloria Muncii”, fiind a cincea distincție de stat din Republica Moldova.


Pub