/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Creștinii ortodocși, care serbează Crăciunul pe stil nou, au mers în această dimineață la biserică

25 decembrie 2020, ora 20:09

Mii de creștini ortodocși din țara noastră sărbătoresc, astăzi, Crăciunul pe stil nou. Pentru a începe această zi așa cum se cuvine, credincioșii au mers, de dimineață, la biserică. Mulți au venit la Catedrala „Sfânta Teodora de la Sihla” din Chișinău, pentru a sărbători Nașterea Mântuitorului Isus Hristos. După sfânta liturghie, aici s-au cântat colinde, copiii au primit dulciuri, iar Moș Crăciun, bineînțeles, a fost prezent la sărbătoare. Enoriașii spun că, pentru ei, Nașterea Domnului este una dintre cele mai mari sărbători de peste an – o sărbătoare a sufletului.

Enoriașii ne-au spus că, anul acesta, din cauza pandemiei, vor sărbători mai modest, în sânul familiei.

Oamenii spun că, pentru masa de sărbătoare, au gătit bucate tradiționale.

Cât despre faptul că sărbătoarea Nașterii Mântuitorului se marchează la noi și pe stil nou, și pe stil vechi, enoriașii spun că este important ca omul să creadă cu adevărat și să cinstească această zi, fie pe nou, fie pe vechi.

Slujba religioasă s-a încheiat pe fundal de colinde, interpretate de cetele de colindători, iar preotul a venit cu un îndemn către creștinii care sărbătoresc astăzi Nașterea Domnului.

Apoi, au urmat adevărate clipe de magie pentru cei mici, pentru care Moș Crăciun a împărțit dulciuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram