image
Sursa foto: MSMPS

Echipele de asistență medicală urgentă au înregistrat 4000 de apeluri în ultimele două zile; O mamă a născut în ambulanță

Echipele de asistență medicală urgentă au intervenit în 3954 de cazuri în ultimele 48 de ore. 1492 de pacienți au fost spitalizați, iar 165 dintre aceștia sunt copii.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă, la 21 decembrie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat un apel în careau fost solicitați să ofere ajutor de urgență unei familii din raionul Strășeni care s-a intoxicat cu monoxid de carbon.

În câteva minute, echipa PAMU Lozova s-a deplasat la locul solicitării și a depistat o mamă cu doi copii de 13 și respectiv 14 ani. Medicii de pe ambulanță au acordat de urgență primul ajutor medical și au transportat pacientele în stare stabilă la Spitalul Raional Strășeni.

Un alt caz ieșit din comun s-a întâmplat în dimineața zilei de 22 decembrie Departamentul dispecerizare al instituției a recepționat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei de 24 de ani din raionul Soroca. Tânăra însărcinată prezenta toate semnele caracteristice nașterii. Imediat la fața locului s-a deplasat echipa de asistență medicală urgentă de la Bădiceni.

Nașterea s-a produs spontan în ambulanță, în drum spre maternitate, iar venirea pe lume a băiețelului a fost asistată de echipa de asistență medicală urgentă.

Lăuza și nou-născutul au fost transportați în stare satisfăcătoare la Spitalul Raional Soroca pentru îngrijiri medicale corespunzătoare

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: