image
Sursa foto: Captură foto Twitter/Alberto Mancebo

Indignare în Portugalia după ce spaniolii au ucis peste 500 de animale la o partidă de vânătoare pe teritoriul portughez

Scandal de proporții în Portugalia după ce 16 vânători spanioli au ucis 540 de mistreți și căprioare în cadrul unei vânători private, informează BBC, citat de digi24.ro.

Vânătoarea a avut loc în cadrul unui eveniment privat la 40 de kilometri de Lisabona, în Azambuja, pe 17 și 18 decembrie. Ferma este împrejmuită cu gard, astfel încât animalele nu au avut nicio cale de scăpare.

Vânătorii ar fi fost cei care au publicat fotografii și videoclipuri de la vânătoare, expunând animalele ucise drept trofee. După ce imaginile au fost făcute publice au apărut sute de reacții de indignare.

Imaginile au stârnit revolta nu numai a publicului, ci și a asociațiilor de mediu, a autorităților și chiar a vânătorilor portughezi.

Ministrul Mediului din Portugalia, João Fernandez, a declarat că vânătoarea celor 16 spanioli a fost „un act ticălos și inacceptabil”. De asemenea, a intentat un proces împotriva lor și a suspendat licența de vânătoare a fermei unde a avut loc masacrul.

Institutul pentru Conservarea Naturii și Pădurilor, care supraveghează activitatea de vânătoare din Portugalia, a raportat deja că nu avea informații anterioare că această vânătoare va avea loc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: