(stop cadru) Igor Dodon: „FMI poate să spună să ne dăm cu capul de perete, noi ce trebuie să ne dăm cu capul de perete?”

Igor Dodon spune că de câteva ori a încercat să propună anularea unor legi, inclusiv proiectul privind vârsta de pensioare. Dodon spune că, cei de la PD nu au vrut să anuleze cât au fost în coaliție, cei de la PAS la fel. Astfel, s-a ivit ocazia acum pentru a le pune la vot în Parlament. „De ce s-a mers pe majorare atunci?, PD și ACUM și FMI considerau că la noi sunt prea mulți pensionari si puțini lucrători”, a declarat Dodon, în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1.

„ - În 2016 după ce am învins la alegerile prezidențiale, dar până la depunere jurământului, PDM de atunci de la guvernare, a votat și președintele de atunci Timofti, până la mine, a semnat.

- Era o condiție a Fondului Monetar Internațional, domnule Dodon.

- Hai să lăsăm condițiile, vă spun ce a votat. Fondul monetar poate să spună se ne dăm cu capul de perete, noi ce trebuie să ne dăm cu capul de perete? Sau să punem vârsta de pensionare 100 de an ca să nu avem pensionari în genere în RM, să moară toți până la vârsta de pensionare.

De câteva ori am propus ca aceste legi să fie anulate. Cei de la PD nu au vrut să anuleze cât am fost în coaliție, cei de la PAS la fel, dar acum când a fost posibil în Parlament, le-am pus la vot și consider corect. De ce s-a mers pe majorare, PD și ACUM și FMI considerau că la noi sunt prea mulți pensionari si puțini lucrători, ”, a declarat Dodon.

Deputații Partidului Socialiștilor și cei din Platforma Pentru Moldova au votat, în două lecturi, proiectul de lege prin care se revine la vârsta de pensionare anterioară. Este vorba despre 57 de ani - vârsta de pensionare pentru femei și 62 de ani - pentru bărbați. Legea intră în vigoare din 1 ianuarie 2021.


Pub