(video) Lupta „virginilor” între Chicu și PD: „A spus că este tehnocrat, dar a jucat politic complet”

Un fost coleg al premierului demisionar Chicu, din Guvernul precedent, îl numește pe Chicu virgin și îl acuză că „a jucat politic complet”, chiar dacă a spus că este un premier tehnocrat. În replică, Chicu a declarat că nu comentează afirmațiile „virginilor de la PDM”.

„ - Să nu o mai facă pe virgina, a spus că este tehnocrat, dar a jucat politic complet. Ieri au scos 10 reprezentanți ai Cancelariei de Stat, au fost scoși cei de la PDM și promovați în exclusivitate cei de la Dodon și Șor.

- Nu o să comentez virginii de la PDM, așa că îi las așa”, a spus Chicu, în cadrul emisiunii Politica, de la TV8.

„Demisia acestui Guvern înseamnă că Executivul nu va mai fi în slujba hoților de miliarde, așa cum a fost ultimele săptămâni. S-a încheiat acest episod rușinos. Acum mingea e pe terenul noului președinte”, a scris președintele PD, Pavel Filip, pe pagina sa de Facebook, după ce democrații au făcut parte din acest cabinet de miniștri timp de 8 luni.

Premierul demisionar Ion Chicu spune că secretarii de Stat, atât din cadrul Ministerului Sănătății cât și cei del Ministerul Justiției, au demisionat din proprie inițiativă. Chicu afirmă că s-ar fi insistat să rămână însă aceștia au refuzat. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

Premierul demisionar a mai menționat că pe parcursul zilei de ieri au fost depuse cererile, iar fiind rugați să rămână, niciunul nu a acceptat.

Secretari de stat din cadrul Ministerului Sănătății și Justiției și-au depus cererile de demisie. Au fost aprobate două cereri de demisie a secretarilor de Stat, Radu Foltea și Dorin Lișman. În locul acestora au fost numiți alți doi secratari. Este vorba despre Silvia Stici și Lilian Deliu.

Secretarii de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale la fel au demisionat. Este vorba despre Constantin Rîmeș, Alexandru Holostenco, Mariana Golovaci, Nelea Rusu și Djulieta Popescu. Din cadrul ministerului Sănătății a fost acceptată cererea lui Constantin Rîmeș.

Guvernul Chicu, învestit în noiembrie 2019, a demisionat, în ziua în care Parlamentul urma să examineze o moțiune de cenzură. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă, organizat șeful statului în funcție, Igor Dodon, în ultima sa zi de mandat prezidențial.


Pub