(doc) Alerte de călătorie, în ajun de sărbători: Vezi noile reguli de intrare impuse de autoritățile din mai multe țări

În ajun de Crăciun, Ministerul Afacerilor Externe a actualizat documentul care conține alertele de călătorie pentru cetățenii moldoveni. Este vorba despre restricțiile de intrare în mai multe state, categoriile de persoane exceptate de la regulile generale impuse de autoritățile țărilor respective, dar și alte măsuri luate pe plan intern în fiecare stat.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții enumerate mai sus nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă.

În prezent, potrivit evaluării autorităților ucrainene, Republica Moldova se află pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut – categoria roșie. Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria roșie sau care, în ultimele 14 zile, au fost într-o țară din categoria roșie și intenționează să călătorească în Ucraina vor prezenta la punctul de trecere a rezultatului negativ al testării Covid-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 48 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză. În lipsa testării menționate aceste persoane vor intra în carantină în locuri determinate timp de 14 zile

În tabelul de mai jos găsiți informații în cazul în care planificați călătorii în afara țării, inclusiv în state precum Rusia, Italia, Franța, Germania, Marea Britanie, Cehia, Polonia, Turcia etc.


Pub