Maia Sandu va iniția discuții cu fracțiunile parlamentare, începând cu ziua de luni

Președinta țării, Maia Sandu, anunță că va începe discuții cu fracțiunile parlamentare începând cu ziua de luni, 28 decembrie, după demisia Guvernului Chicu.

Foto: UNIMEDIA

Într-un comunicat emis de instituția prezidențială, se menționează că Maia Sandu a avut astăzi o întâlnire cu Prim-ministrul în exercițiu, Ion Chicu, la care au fost discutate problemele cu care se confruntă țara.

„Președintele Maia Sandu a menționat că demisia Guvernului a fost un pas necesar pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Cetățenii își doresc un parlament reprezentativ care să rezolve problemele țării”, se menționează în comunicat.

Premierul demisionar Ion Chicu anunță că s-a întâlnit cu președinta Maia Sandu. În urma discuției, aceștia au convenit ca Ion Chicu să asigure interimatul funcției până pe 31 decembrie. Totodată, interimatul funcției de Ministru al Sănătații, Muncii și Protecției Sociale, Ministru al Finanțelor și Ministru al Economiei și Infrastructurii, va fi asigurat de miniștrii actuali.


Pub