Ce va face Viorica Dumbrăveanu, după ce pleacă de la Ministerul Sănătății și care sunt cele mai mari regrete ale sale

Viorica Dumbrăveanu spune că demisionează din funcția de Ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din data de 1 ianuarie 2021. „Am venit în funcția de ministră cu premierul Ion Chicu și este corectă retragerea mea din funcție, pentru că totul, în tot acest timp de pandemie, totul s-a realizat printr-o coordonare, de aceea mă retrag”, a declarat Viorica Dumbrăveanu la emisiunea Puterea a Patra de la N4.

Foto: UNIMEDIA

„M-am gândit mult ce o să fac, sunt o fire activă și nu pot să schimb acest ritm alert în care am fost. Am o experiență de 19 ani, dar, la moment, nu sunt gata să vă spun unde exact voi activa. Cert este că voi rămâne să activez în domeniul protecției sociale”, a declarat ministra în exercițiu a Sănătății.

Viorica Dumbrăveanu pleacă din funcție nu fără regrete, iar cele mai profunde sunt legate de faptul că în perioada pandemiei a pierdut mulți colegi din sistemul medical.

„Regret acele imposibilități de a realiza anumite lucruri, că nu am reușit să ducem până la bun sfârșit anumite proiecte, dar am reușit să majorăm salaraii, regret că am lăsat în umbră domeniul protecției sociale. Am regrete și pur umane, că in pandemiei am pierdut oameni, colegi, am regretele mele, care vor rămâne și cu care voi trăi în continuare”, a spus Dumbrăveanu.

Guvernul Chicu, învestit în noiembrie 2019, a anunțat că demisionează pe 23 decembrie 2020, cu o zi înainte de învestirea noului șef de stat. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă, organizat de șeful statului în funcție, Igor Dodon, în ultima sa zi de mandat prezidențial.

Chicu a anunțat că va asigura interimatul funcției până la 1 ianuarie 2021.


Pub