Principală  —  IMPORTANTE   —   SUA au transmis un mesaj…

SUA au transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu pentru învestirea în funcția de președinte al R. Moldova: SUA vor continua să-i fie un partener stabil

Statele Unite ale Americii (SUA) au transmis, joi, un mesaj de felicitare Maiei Sandu pentru învestirea în funcția de președinte al R. Moldova. În mesaj se menționează că Statele Unite vor continua să-i fie un partener stabil pentru R. Moldova.

„O felicităm pe Doamna Președinte Sandu cu ocazia inaugurării sale istorice astăzi. Noul an va aduce cu siguranță noi oportunități pentru Republica Moldova, iar Statele Unite vor continua să-i fie un partener stabil. Ne angajăm să lucrăm îndeaproape cu administrația dumneaei asupra priorităților noastre comune de bună guvernare, reforme în sectorul justiției și creștere economică”, se arată în mesajul Statelor Unite ale Americii.

Un mesaj de felicitare a trasnmis și purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat al SUA, Cale Brown.

„Felicitări @sandumaiamd pentru inaugurarea dvs. istorică ca președinte al Moldovei. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu dvs. pentru a consolida suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei, a promova statul de drept, reforma democratică și o mai bună prosperitate economică”, a transmis Brown.

Joi, 24 decembrie, Maia Sandu a fost învestită în funcția de președinte al R. Moldova.

În cadrul primului discurs după ce a fost învestită în funcție, Maia Sandu a declarat că împreună cu cetățenii va lupta împotriva corupției și va avea grijă ca R. Moldova să aibă o poziție fermă pentru toți partenerii.

Curtea Constituțională a confirmat la 10 decembrie rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie și a validat mandatul noului președinte al R. Moldova, Maia Sandu.

Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte, a obținut cele mai multe voturi în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, organizat la 15 noiembrie, și astfel este prima femeie președintă a R. Moldova.

Rezultatele finale arată că Maia Sandu a acumulat 57,72% dintre voturi, iar Igor Dodon – 42,28%.