Principală  —  IMPORTANTE   —   Kremlinul nu planifică întâlniri oficiale…

Kremlinul nu planifică întâlniri oficiale cu Dodon în timpul vizitei sale la Moscova

Kremlinul nu planifică întâlniri oficiale cu fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, în timpul vizitei sale la Moscova. Declarația a fost făcută secretarului de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, potrivit TASS.

„Nu sunt planificate contacte oficiale în acest context”, a spus un purtător de cuvânt al Kremlinului, întrebat despre planurile lui Dodon de a veni în Rusia. În același timp, Peskov a menționat că fostul președinte al Moldovei „poate zbura în privat”, deoarece „nu există restricții aici”.

Până în prezent nu există planuri oficiale în această privință”, a repetat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, referindu-se la o posibilă vizită.

După transmiterea puterii către noul președinte ales al R. Moldova, Maia Sandu, joi seară, 24 decembrie, Igor Dodon a anunțat că pleacă în Federația Rusă.

Dodon a spus că din delegația care o să meargă în Federația Rusă fac parte primarul Capitalei, Ion Ceban și deputatul socialist Vlad Bătrâncea. Declarațiile au fost făcute de Igor Dodon în cadrul Ediției Speciale de la Moldova 1.

În context, Dodon a menționat că la Moscova are programate mai multe vizite oficiale, dar și câteva vizite neoficiale.

Mâine seară voi merge în Federația Rusă. Ion Ceban și Vlad Batrancea fac parte din delegație. Acolo o sa am mai multe întrevederi. Voi avea întrevederi cu Conducerea Dumei de Stat, președintele Dume de Stat, o să fie întrevederi și cu domnul Kozak, o să fie întrevederi și cu conducerea partidelor cu care avem semnate acorduri. Vor fi și întrevederi neoficiale despre care oficial nu se vorbește”, a declarat Dodon.

Joi, 24 decembrie, Maia Sandu a fost învestită în funcția de președinte al R. Moldova.

În cadrul primului discurs după ce a fost învestită în funcție, Maia Sandu a declarat că împreună cu cetățenii va lupta împotriva corupției și va avea grijă ca R. Moldova să aibă o poziție fermă pentru toți partenerii.

Curtea Constituțională a confirmat la 10 decembrie rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie și a validat mandatul noului președinte al R. Moldova, Maia Sandu.

Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte, a obținut cele mai multe voturi în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, organizat la 15 noiembrie, și astfel este prima femeie președintă a R. Moldova.