15:59:24 29.03.2024
Stiri

„E simplu”: Legea NU prevede ca președintele al cărui mandat a expirat să participe la procedura de învestitură a noului șef de stat

Actualitate 24.12.2020 10:13 Vizualizări1609 Autor: Ziarul National
„E simplu”: Legea NU prevede ca președintele al cărui mandat a expirat să participe la procedura de învestitură a noului șef de stat


Fostul deja președinte Igor Dodon a anunțat că nu va participa la ceremonia de învestire a Maiei Sandu în funcția de șef al statului, iar gestul îi va fi urmat și de către deputații socialiști.

Ion Păduraru, fostul șef al Administrației prezidențiale pe timpul președintelui Nicolae Timofti, susține că poziția lui Dodon nu ar trebui să trezează „mari emoții”, or legea prevede expres că acesta nici nu trebuie să participe la evenimentul de astăzi de la Palatul Republicii.

CITIȚI și Dodon și deputații socialiști NU vor participa la ceremonia de inaugurare a președintelui Maia Sandu

„În primul rând, Legea care reglementează procedura de învestitură a Președintelui nou ales prevede precis că președintele al cărui mandat a expirat NU PARTICIPĂ la procedura propriu-zisă de învestitură! Participa doar deputații din Parlament, judecătorii Curții Constituționale, membrii Guvernului, membrii CEC, Judecătorii CSJ și oaspeții de onoare - corpul diplomatic.

Președintele al cărui mandat a expirat transmite „puterea” noului presedinte după învestitură și după depunerea de flori, adică doar la final. Ce semnifică exact „transmiterea puterii”, legea nu prevede. Sunt convins ca Protocolul (MAEIE) a elaborat detaliile acestei transmiteri de „putere”. Este simplu - trebuie de respectat legea!”, a explicat Ion Păduraru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md