(foto) Demo Day. Care sunt cele nouă idei inovatoare ce au absolvit programul educațional Startup School

Fotografia de titlu – Absolvire

Care poate fi cea mai îndrăzneață idee de startup tehnologic? Ieri, 23 decembrie, în cadrul evenimentului de absolvire și Demo Day la Startup School am aflat ce fel de proiecte au conceptualizat participanții din program timp de două luni, într-un program educațional complet online.

Startup School este unicul program educațional despre antreprenoriat tehnologic destinat tinerilor liceeni din Republica Moldova, prin care își propune popularizarea inovației, modelelor de business scalabile și crearea afacerilor cu misiune în rândul tinerilor. Prima ediție a fost în 2018, iar anul curent a fost ediția II-a.

Aliona Rotaru, Directoare Executivă Dreamups: „Tinerii din program au vârsta de la 13 – 20 de ani. Ei s-au conectat cu noi, practic, din toată țara și au lucrat la idei de startup minunate. Suntem impresionați de talentul ce-l au tinerii și cât de multă răbdare au avut în cadrul acestui pre-accelerator. Trăim într-o perioadă de pandemie, iar ei au trecut cu bine peste această provocare, adițional celor în domeniul educației. Îi felicităm pe toți încă o dată!”.

În program au fost selectați 77 de liceeni. Aceștia au fost separați în echipe cu semenii lor și au efectuat împreună peste 100 de sarcini pe platformă de e-learning Upfactory.

Ion Bargan, Director și Fondator, Librăria și Editura Bestseller: „Am participat la mai multe evenimente organizate de Dreamups și spun cu sinceritate că sunt cele mai bune evenimente organizate pentru tineri antreprenori în Chișinău. Sper că după ce se va termina situația pandemică, evenimente vor mai fi, deoarece voi reveni cu drag în această comunitate.”

Laurenția Filipschi, Directoarea executivă Junior Achievement Moldova: „Pentru noi este important ca fiecare tânăr să poate pune în practică ideile lor de afaceri și să putem disemina în calitate de echipă, experiența ce am acumulat-o pe parcursul anilor. Ca să poți reuși într-un startup trebuie să ai multe surse de inspirație, multe surse de informare și cât mai inovative practici.”

În cadrul evenimentului de absolvire, nouă echipe au prezentat ideile lor de startup și au primit o rundă de întrebări din partea juriului. Într-un final au fost selectați trei câștigători:

Locul 3 – Echipa Online School

Online School va fi platforma care va avea o multitudine de funcții incluse: de la poșta electronică, până la catalogul clasei. Scopul aplicației este de a simplifica procesul de învățământ atât al elevilor, cât și al profesorilor.

Locul 2 – Travel with Stranger (TWS)

Travel with Stranger (TWS) este o aplicație online, de match finding, unde poți să întâlnești un străin aleatoriu verificat, de orice categorie de vârstă sau gen, iar dacă vă potriviți puteți să organizați împreună o călătorie unde doriți.

Locul 1 – MindNest

Mindnest platforma ce are ca scop îmbunătățirea sănătății mintale a tinerilor și a inteligenței emoționale. Ea consta în diferite seturi de exerciții elaborate de un specialist în domeniu ce vor ajuta utilizatorul în situații dificil.

Startup School este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, partener general, Orange Systems, cu suportul EFSE Entrepreneurship Academy, Librăriei Bestseller și Tucano.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente