(video) Ultima sută de metri! Rimac a început asamblarea câtorva exemplare pre-serie a modelului C_Two

Rimac Automobili avansează către producția la scară largă a hipercarului C_Two complet electric, lucru care se va întâmpla în 2021. Construcția a șase vehicule pre-serie a început la fabrica mărcii din Veliko Trgovišće, Croația.

Noua linie de producție din Croația a fost deja utilizată pentru producerea a 12 prototipuri experimentale și de validare, utilizate pentru programul extins de testare, precum și de teste de impact

Cele șase mașini pre-serie vor fi practic în specificații de producție, cu o potrivire și finisare, manevrabilitate și fiabilitate care sunt aproape pregătite pentru producție, dar modificări minore sunt încă posibile.

Mașinile pre-serie vor fi folosite pentru modificările finale înainte de începerea producției la scară completă, fiind dedicate testelor de omologare, testelor de durabilitate, experimentului de asamblare, modificărilor la capitolul izolare vibro-fonică și evaluării globale a produsului.

Asamblarea fiecărei mașini pre-serie durează în jur de opt săptămâni, reducând timpul de producție la jumătate comparativ cu cel care a fost necesar înainte de crearea liniei de producție. La fabrica din Croaţia, la capacitate maximă, vor putea fi asamblate doar câte patru vehicule de serie lunar. 

Asamblarea în prezent a mașinilor durează cinci săptămâni, dar procesul începe cu alte trei mai devreme deoarece un număr mare de componente și sisteme sunt produse intern și livrate la linia de asamblare finală.

“Jig-uri” personalizate au fost create pentru a se asigura că toate componentele asamblate în altă locaţie a companiei, inclusiv bateria avansată şi răcită cu lichid de 120 kWh, dar şi sistemul de propulsie Rimac, pot fi montate fără probleme, rapid și cu standarde ridicate.

Noua linie de producție este împărțită în cinci zone principale, începând cu lipirea tuturor brackets-urilor și punctele de fixare pe monococ. Două persoane în fiecare zonă următoare continuă apoi să construiască mașina bucată cu bucată, efectuând verificări electronice, strângeri de şuruburi cu un cuplu anumit, verificând piesele și multe altele înainte de a permite mașinii să treacă la următoarea zonă de producție. 

La finalizare, alinierea roților fiecărei mașini este reglată pentru a obține cele mai bune performanțe, toate camerele și senzorii sunt calibrați și se efectuează un test musonic pentru a asigura absența oricărei scurgeri de apă. Vopseaua este verificată pentru un finisaj perfect, spaţiile între panourile de caroserie sunt măsurate pentru o precizie milimetrică și toate deschiderile sunt verificate pentru a funcționa fără probleme.

Odată finalizate toate testele statice, mașinile pre-serie efectuează o verificare pe standul dinamometric, unde grupul motopropulsor, care produce 1.914 CP, este testat împreună cu frânele. Apoi, mașinile pre-serie merge la teste rutiere, în timp ce inginerii verifică zgomotul vântului și al trenului de rulare, precum și orice scârțâit, zgomot sau vibraţie neaşteptată.

Rimac C_Two a promis o viteză maximă de 412 km/h, un timp de sub 2.0 secunde pentru exerciţiul 0-100 km/h şi de 4.3 secunde pentru sprintul 0-161 km/h când a fost dezvăluit pentru prima dată în 2018. Aceste cifre de performanță nemaiauzite au fost stabilite pentru prima dată ca obiective extrem de ambițioase de către echipa Rimac Automobili. Totuși, prin procesul extins de dezvoltare și testare a mașinii, inginerii s-au asigurat că îndeplinesc și depășesc obiectivele stabilite!

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/