VIDEO LIVE// Ceremonia de învestire a președintei Maia Sandu

Anticoruptie.md
24/12/2020

Președinta Maia Sandu este învestită în aceste momente în noua sa calitate în cadrul unei ceremonii desfășurate la Palatul Republicii. Maia Sandu a vorbit despre lupta cu corupția și planurile sale de viitor ca președinte.

„Am mari planuri, dar nu pot să le realizez de una singură [..] Știu că așteptările sunt mari și provocările și mai mari [...] Pandemia ne-a prins cu un stat slab, distrus de hoție”, a declarat Maia Sandu. 

Ea a mai spus că deputații blochează funcționarea statului și că nu sunt interesați decât propriile beneficii și nu au nicio tragere de inimă pentru problemele oamenilor de rând. „În plină pandemie, suntem supuși unui atac din partea corupților”, a mai spus ea.

„Ei nu sunt oameni de stat. Nu vor și nu pot construi un stat pentru oameni. Avem nevoie de un stat bun, cu un Parlament bun și Guvern bun pentru oameni. Voi respecta Constituția și legile, însă oamenii nu mai pot aștepta și vor rezultate rapide”, a declarat noua președintă.

Maia Sandu a subliniat că „politica nu mai poate fi protecție pentru oligarhi și pentru cei care cred că pot cumpăra și vinde dreptate în această țară”.

Maia Sandu a adresat și un mesaj în limbile celor mai importante minorități din Republica Moldova: ucraineană, rusă, găgăuză și bulgară. Noul președinte a fost apludată la scenă deschisă pentru acest moment

„Orice limba ați vorbi, orice etnie ați fi, vă voi respecta pe toți. Sunt președintele vostru al tuturor”, a declarat Maia Sandu.

Anticoruptie.md
24/12/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii