fbpx

Mult sau puțin? Câți bani din bugetul de stat au fost cheltuiți pentru ceremonia de învestire în funcție a Maiei Sandu

Pentru organizarea și desfășurarea ceremoniei de învestire în funcție a Maiei Sandu au fost cheltuiți aproximativ 111.000 de lei. Cel puțin, această sumă a fost comunicată reporterilor de la TV8, de către Andrei Spînu, secretar general al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În total, evenimentul a costat Președinția 110.852 de lei. Pentru arenda sălii mari a Palatului Republicii, Președinția a alocat 15.000 mii de lei, sonorizarea și arenda echipamentului de traducere a costat Președinția 3500 de lei, podium pentru jurnaliști – 12.000 de lei, fundalul scenei – 40.000 de lei, iar pentru aranjamentele florale instituția prezidențială a cheltuit 12.000 de lei.  Pentru tipărirea invitațiilor s-au mai cheltuit peste 1800 de lei.

Amintim că ceremonia de învestire a Maiei Sandu în funcția de presedintă s-a desfășurat astăzi, la ora 11:00. Evenimentul a durat circa 40 de minute, după care Maia Sandu, însoțită de președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Atât la intrarea, cât și la ieșirea din Palat, Sandu a fost întâmpinată de o mulțime de simpatizanți.

Menționăm că Igor Dodon și deputații Partidului Socialiștilor (PSRM) nu au participat la ceremonia de învestire a Maiei Sandu în funcția de președintă a țării. Dodon a participat doar la ceremonia de transmitere a puterii, care a avut loc la Președinție.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button