fbpx

Viorica Dumbrăveanu explică de ce pleacă din funcție la 31 decembrie, odată cu Ion Chicu

31 decembrie 2020 va fi ultima zi în funcție a premierului Ion Chicu, dar și a trei miniștri – Sergiu Pușcuța (Finanțe), Viorica Dumbrăveanu (Sănătate) și Anatol Usatîi (Economie). Invitată la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, Viorica Dumbrăveanu a fost întrebată ce a determinat-o să-și dea demisia odată cu cea a prim-ministrului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De fapt, am venit în funcția de ministru de comun cu premierul Chicu și este corectă, în cazul dat, retragerea mea din funcția de ministru împreună cu domnul prim-ministru Chicu”, a declarat ministra în exercițiu a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

De ce? Pentru că în tot acest timp s-a realizat printr-o coordonare, printr-un suport. Or în condițiile care se creează, exercițiul funcției este imposibil. Este nevoie de o coordonare, de o ghidare. Pe acest lucru se bazează decizia mea de a mă retrage din 1 ianuarie”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit ei, în ultimele zile la conducerea MSMPS va duce până la capăt unele aspecte organizatorice și funcționale, cum ar fi achitarea salariilor angajaților instituției, dar și încheierea anului bugetar.

Ministra în exercițiu s-a referit și la plecarea din funcție a tuturor secretarilor de stat din cadrul ministerului.

În primul rând, fac o clarificare pentru că a fost informație denaturată și s-a manipulat opinia publică. Dincolo de toate aspectele, revin de acea reformă a administrației publice centrale. Vă aduceți aminte când au fuzionat unele ministere. Atunci a fost o reformă esențială a sceretarului de stat, care avea un statut de funcționar public. După reformă, ei sunt cu funcții de demnitate publică, nu funcționari de stat. Ei vin și pleacă din funcție împreună cu ministrul”, a declarat ea.

Am discutat cu fiecare secretar de stat în parte. Chiar am încercat să cordonăm – cine dintre ei va prelua mangamentul instituției, dacă eu îmi voi da demisia. Ei au refuzat in corpore. Nimeni nu mai vrea să treacă prin experiența anului 2019, când secretarii de stat, printre care și eu, au fost dați afară din funcții”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Nimeni nu ne poate învinui că noi n-am asigurat continuitatea. Am identificat o persoană cu experiență, care a fost desemnată de Guvern, și căreia îi mulțumesc (n. r. – Tatiana Zatîc). Noi îi vom acorda tot suportul. Eu sunt gata, după preluarea conducerii de către orice persoană, sunt disponibilă să predau tot într-o manieră profesionistă și omenească”, a mai spus ea.

Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, în noiembrie 2019, când a preluat funcția de ministră, a găsit în MSMPS aceeași situație – un singur secretar de stat în funcție.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Back to top button