fbpx

doc | Sandu primește prima sesizare? Vovc: Sperăm să nu fie promulgată legea cu privire la activitatea farmaceutică

Parlamentarul Platformei DA, Liviu Vovc, a trimis o sesizare către președinta R. Moldova, Maia Sandu. Deputatul cere ca legea cu privire la activitatea farmaceutică să fie revăzută și returnată Parlamentului spre reexaminare, fără a fi promulgată. „A fost adoptată cu încălcări grave”, a subliniat Vovc în textul sesizării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am încercat să blochez această lege în Parlament, dar nu ai cui explica gravitatea situației. Au transmis-o ieri seara spre promulgare, însă încă nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Acum am transmis o sesizare către noul președinte, în speranța că se va revedea actul de promulgare în cazul în care acesta există și legea va fi returnată parlamentului spre reexaminare”, a scris Vovc pe pagina sa de Facebook.

No photo description available.

Totodată, Vovc afirmă că, odată ce legea intră în vigoare, ar exista mai multe riscuri majore:

„- să rămânem fără medicamente compensate în farmaciile individuale, cele din zona rurală și din spitale;
– să dispară de pe piață medicamentele ieftine care se importă din Asia și zona CSI;
– să crească prețurile la medicamentele fără prescripție medicală;
– să ne trezim că medicamente fără prescripție medicală se vor vinde în orice spațiu comercial, inclusiv în magazinele sociale ale lui Șor”, a scris deputatul.

ZUGO amintește că legea cu privire la activitatea farmaceutică a fost votată la ședința nocturnă a Parlamentului din 16 decembrie curent, fiind susținută de socialiști și de platforma Pentru Moldova.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button