/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Plahotniuc deține cetățenie turcă, spune procurorul general. Pe ce nume a primit actele fostul lider democrat

missing
24 decembrie 2020, ora 21:43

Fostul lider democrat, cel care figurează în dosarul privind frauda bancară, Vladimir Plahotniuc deține cetățenie turcă. Anunțul a fost făcut de către procurorul general Alexandr Stoianoglo în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8, de pe 24 decembrie.

„Noi încercăm să identificăm metode pentru ca Plahotniuc să fie tras la răspundere. Dacă noi vom duce la capăt acest dosar, nu excludem că cazul va fi transmis în Turcia, ca organele de acolo să-l examineze. Eu cred că actele le-a primit pe numele său”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Anterior, Procuratura Generală a expediat în SUA, Turcia, Cipru și Arabia Saudită cereri de extrădare a fostului democrat.

Acesta a fost anunțat în căutare internațională, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pe trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Avocatul lui Plahontiuc a declarat de mai multe ori că dosarul este unul politic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram