(video) Liderul PAS, Igor Grosu: „Guvernul a demisionat. Următorul pas sunt alegerile parlamentare anticipate”

Partidul Acțiune și Solidaritate declară că demisia Guvernului Chicu a deschis calea constituțională spre organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Ce se va întâmpla până atunci, însă, nu se știe. Există mai multe scenarii, cum ar fi Guvern de tranziție, foi de parcurs, Guvern minoritar, spune liderul interimar al PAS, Igor Grosu, fără să precizeze însă pe care ar alege-o formațiunea pe care o conduce. „Cert este că acest Parlament nu poate genera un Guvern competent și responsabil”, a mai adăugat Grosu.

Foto: UNIMEDIA

„Alegerile din noiembrie au arătat ce doresc cetățenii. Vor reformarea justiției, luptă împotriva corupției, conducători responsabili. Primul pas s-a făcut pe 15 noiembrie.

Acum urmează al doilea pas - declanșarea alegerilor anticipate și alegerea unui Parlament legitim.

Oamenii cer clar alegeri anticipate. Demisia Guvernului Chicu deschide calea constituțională spre declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Sunt discutate mai multe scenarii. Problema majoră este în Parlament. Acesta nu poate genera un Guvern responsabil, de aceea avem nevoie de alegeri anticipate”, a declarat Igor Grosu.

Guvernul Chicu, învestit în noiembrie 2019, va demisiona astăzi, în ziua în care Parlamentul urma să examineze o moțiune de cenzură. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă, organizat șeful statului în funcție, Igor Dodon, în ultima sa zi de mandat prezidențial.


Pub