Un alt record negativ în Germania. Aproape o mie de morți de Covid în ultimele 24 de ore

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore un nou record negativ în ceea ce privește numărul de morți de Covid-19. 962 de persoane au murit din cauza virusului SARS-CoV-2, cel mai mare număr de la debutul pandemiei, a anunțat Institutul Robert Kock de boli infecțioase din Berlin, scrie digi24.ro.

Foto: Google Photo

Recordul anterior a fost stabilit în urmă cu o săptămână, când au fost anunțate 952 de decese asociate noului coronavirus.

Tot săptămâna trecută, cancelarul Angela Merkel a anunțat măsuri mai dure pe tot teritoriul Germaniei în încercarea de a opri răspândirea Covid-19. Școlile și magazinele considerate neesențiale au fost închise până în data de 10 ianuarie 2021. Au rămas deschise doar supermarketurile, farmaciile și băncile.

Până în prezent în Germania au fost înregistrate mai bine de 1,5 milioane de cazuri de coronavirus și aproape 28.000 de decese.

Cancelarul german Angela Merkel a făcut apel, într-un discurs plin de emoție, la respectarea restricţiilor și a măsurilor de distanțare înainte de sărbători, pentru ca numărul cazurilor de coronavirus să nu scape și mai mult de sub control.

Ea a îndemnat la introducerea de noi restricţii până la mijlocul lui ianuarie pe întreg teritoriul Germaniei, unde măsurile existente s-au dovedit insuficiente pentru a limita numărul de contaminări cu noul tip de coronavirus.

În localitatea Zittau din estul Germaniei, crematoriul este plin, iar corpurile persoanelor decedate sunt depozitate într-o hală specială, utilizată de obicei în timpul inundaţiilor, au indicat marţi seară autorităţile oraşului.


Pub