Copii internați la Institutului Mamei și Copilului, intoxicați: Ar fi consumat produse aduse de acasă și ținute în noptieră

Cinci copii internați în Secția chirurgie septică la Institutul Mamei și Copilului din capitală, au prezentat simptome specifice unei intoxicații alimentare. Reprezentanții instituției spun că majoritatea dintre ei au consumat produse aduse de acasă pe care le depozitau pe noptieră, informează sanatateinfo.md.

Foto: UNIMEDIA

Copiii au vârsta cuprinsă între unu și șapte ani. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Maxim Cazacu este exclusă varianta ca aceștia să se fi intoxicat cu produse oferite de instituție, întrucât nu există o intoxicație în masă a copiilor.

„S-a creat o comisie, formată din medicii din instituție. Au verificat ce au consumat și majoritatea au întrebuințat mâncare de acasă, pe care o depozitau în saloane. Comisia a luat și niște probe și urmează să stabilească până la final ce s-a întâmplat. Ideea este că toată instituția se alimentează de la blocul alimentar, alte cazuri nu sunt. Chiar și acești pacienți alte simptome nu au avut, ca să se agraveze pe parcursul zilei, ceea ce denotă faptul că dacă era ceva de la Blocul alimentar, acum erau mai multe cazuri de intoxicație, adică în mai multe secții. Ei păstrau alimentele în noptieră, chiar dacă au frigider, însă temperatura în salon este de 23 de grade. Nu cunoaștem de la ce alimente s-au intoxicat, urmează comisia să stabilească”, a declarat Maxim Cazacu, pentru sursa citată.

În luna noiembrie o intoxicație în masă s-a produs la Liceul Municipal Internat cuProfil Sportiv din Capitală.

De asemenea, în luna octombrie, paisprezece elevi de la liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Orhei au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au intoxicat cu spray lacrimogen, pulverizat pe holul instituției, în această dimineață.


Pub