Deputații Șor și cei neafiliați, nemulțumiți de demisia Guvernului. Vezi care e motivul

Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, din care face parte și fracțiunea Partidului „Șor”, a luat act de anunțul privind demisia Guvernului Chicu, însă o condamnă pe motiv că s-a produs „în lipsa unui plan de măsuri care să preîntâmpine efectele negative provocate de pandemia de coronavirus”. Totodată, Platforma „Pentru Moldova” își reiterează poziția asupra necesității dizolvării actualului Parlament, precum și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Foto: UNIMEDIA

Într-un comunicat de presă, Platforma parlamentară „Pentru Moldova” își exprimă îngrijorarea față de atitudinea iresponsabilă a actualului Guvern și a premierului Ion Chicu care astăzi, în discursul său, nu a menționat nimic despre o eventuală foaie de parcurs privind acțiunile viitoare.

„În pragul iernii, în plină pandemie de coronavirus și criză economică, pe fundalul protestelor agricultorilor, care cer cu disperare ajutor din partea statului și un plan concret de redresare a situației din domeniul agriculturii, țara riscă să intre în colaps. Cetățenii așteaptă rezolvarea urgentă a problemelor stringente cu care se confruntă Republica Moldova și tratarea cu maximă responsabilitate a acestora”, se arată în comunicatul de presă.

Totodată, Platforma „Pentru Moldova” își reiterează apelul către toate forțele politice și deputații responsabili de a se așeza la masa de discuții pentru a identifica cele mai bune soluții în vederea asigurării unei guvernări eficiente a țării, în această perioadă complicată, și pentru a asigura organizarea unor alegeri libere și corecte.

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” consideră, în continuare, că forțele politice sunt obligate să asigure o administrare eficientă a treburilor țării, în contextul instabilității politice până și după alegerile parlamentare, perioadă care va dura cel puțin jumătate de an. Republica Moldova nu poate fi lăsată la voia întâmplării din cauza iresponsabilității, războaielor și răfuielilor politice!”, se mai precizează în comunicatul de presă al Platformei parlamentare „Pentru Moldova”.

Guvernul Chicu, învestit în noiembrie 2019, a anunțat că demisionează astăzi dimineață, în ziua în care Parlamentul urma să examineze o moțiune de cenzură. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă, organizat șeful statului în funcție, Igor Dodon, în ultima sa zi de mandat prezidențial.


Pub