Platon, despre reacția lui Armașu, după abrogarea „legii miliardului”: „Nu am putut să-mi ascund zâmbetul și mila!”. Vezi reacția BNM

„Nu am putut să-mi ascund zâmbetul și mila provocată de șirul de raționamente atât de naive și puerile”. Declarația aparține omului de afaceri Veaceslav Platon, urmare a reacției guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu după ce Parlamentul a votat abrogarea „legii miliardului”. În context, Platon spune că s-a simțit obligat să „înceapă măsurile instructiv educative în privința lui Armașu”.

Foto: UNIMEDIA

„1. Furtul miliardului este un exemplu al neglijenței totale a funcțiilor sale de supraveghere și reglementare din partea Băncii Naționale.

2. Mai mult decât atât, conducerea Băncii Naționale a participat activ la acest furt.

3. Anume din cauza acțiunilor comune ale conducerii BNM și principalilor beneficiari ai furtului s-a reușit majorarea sumei extrase de peste două ori.

4. Fosta și actuala conducere a BNM zădărnicesc la maximum investigarea și returnarea resurselor sustrase.

5. Există alte peste 8 modalități posibile de reorganizare a celor trei bănci fără a intra în buzunarul cetățenilor.

6. Dvs. personal vă opuneți recuperării a două miliarde de dolari de la persoanele vinovate”, scrie Platon, precizând că șirul întrebărilor și argumentelor poate continua.

Într-o reacție oferită pentru UNIMEDIA, BNM a declarat că nu va comenta declarațiile lui Platon.

„BNM este o instituție independentă care acționează în interesul public, prin urmare nu va comenta opinii ce reflectă grupuri de interese, lansate în defavoarea țării și a cetățenilor.”

Guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu, a declarat că abrogarea „legii miliardului” pune în pericol credibilitatea Republicii Moldova și reprezintă un semnal foarte îngrijorător pentru partenerii de dezvoltare.

Acum 6 zile, Legea care punea pe umerii cetățenilor întoarcerea garanțiilor de stat oferite ca urmare a furtului miliardului din sitemului bancar a fost abrogată, de către deputații socialiști și cei din Platforma Pentru Moldova. Banii urmează a fi direcționați către agricultori.


Pub