Principală  —  IMPORTANTE   —   Dodon susține că pregătirile pentru…

Dodon susține că pregătirile pentru demisia Guvernului Chicu au început imediat după alegerile prezidențiale

În ultima zi a lui în calitate de președinte al R. Moldova, Igor Dodon, a declarat că pregătirile pentru demisia Guvernului Chicu au început imediat după alegerile prezidențiale din 15 noiembrie. Dodon susține că „era necesar ca Guvernul condus de Ion Chicu să elaboreze proiectele bugetelor anuale, documentele să fie aprobate, iar apoi să-și dea demisia”. Declarațiile au fost făcute de Igor Dodon în cadrul Ediției Speciale de la Moldova 1.

Noi am discutat despre demisia Guvernului imediat după alegerile prezidențiale. Decizia privind demisia Guvernului a fost asumată de echipă. Am decis mai întâi să aprobăm toate legile importante și după aceea luăm decizia respectivă de aceea prioritar pentru noi pe parcursul ultimilor două, trei săptămâni a fost aprobarea principalelor legi – a bugetului de stat și politica bugetar fiscală.

Odată ce aceste legi au fost aprobate și au fost publicate în Monitorul Oficial, noi am considerat că este momentul să declanșăm procedura pentru alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Dodon.

Dodon susține că socialiștii pledează pentru un guvern de tranziție și menționează că „ar fi gata să voteze” un asttfel de Guvern.

După demisia guvernului Conform constituției noul președinte trebuie să înceapă consultațiile cu fracțiunile parlamentare. Noi suntem gata ca să votăm un guvern de tranziție, să vină cu o candidatură, cu membrii Guvernului și suntem gata să susținem. Suntem gata ca să discutăm de ce nu chiar să votăm”, a mai declarat Dodon.

Guvernul Chicu și-a dat demisia miercuri dimineață, 23 decembrie. Premierul demisionar a declarat că a luat decizia după ce s-a consultat cu președintele Igor Dodon și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Cu o săptămână înainte de demisie, pe fundalul unor proteste ale deputaților din opoziție, într-o ședință desfășurată la miezul nopții, deputații PSRM-ȘOR au aprobat proiectele bugetelor anuale, iar acum câteva zile Dodon a promulgat documentele.