Recuperarea după Covid, diversă și imprevizibilă. Podcastul Cealaltă Pandemie, Sez.2, Ep. 3

În cel de-al treilea și ultimul episod din sezonul 2 al podcastului „Cealaltă pandemie” vorbim despre greutățile, stările fizice și emoționale din perioada post COVID. Discutăm despre ce se întâmplă după tratamentul propriu-zis, cât de imprevizibile, individuale și diverse sunt provocările din perioada de reabilitare și ce ar trebui să facem ca să trecem mai ușor prin ea. 

Ne-am propus să dăm voce unor experiențe cât mai diverse de recuperare post-covid. Am discutat cu trei tineri, Liliana, Alexandru și Natalia, despre urmele lăsate de virus în corpul și mintea, despre cum e să revii la viața de dinainte și, desigur, despre lecțiile învățate.

Unora virusul le-a lăsat stări grele de anxietate, nervozitate, oboseală cronică. Pe alții i-a lăsat o perioadă lungă fără gust și fără miros, fără putere de concentrare sau dorința de socializare. Altora le-a amintit de bolile vechi, i-a atacat în cele mai vulnerabile părți ale corpului și i-a lăsat cu liste lungi de medicamente și tratamente de reabilitare pe termen lung. Atât corpul, cât și creierul, în toate cazurile, au nevoie de timp și grijă pentru vindecarea completă. 

Ascultă aici episodul:

Aici poți asculta toate episoadele din sezonul 2 al podcastului.

Am absolvit Facultatea de Jurnalism la Iași și am acumulat o experiență de peste 10 ani în presa scrisă, televiziune, podcasting și presă online. Am lucrat și în domeniul jurnalismului financiar, comunicării guvernamentale și corporative. Îmi împart viața între Spania și Moldova și cred că scrisul are puterea de a schimba lumea.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.