18:21:37 24.04.2024
Stiri

Un fost spicher a DEZVĂLUIT planurile „triadei Dodon-Plahotniuc-Șor”: „Repartizarea urgentă de către Guvern a banilor publici înseamnă DEMISIA in corpore a executivului socialist. Acesta va fi „cadoul” de Crăciun pentru Maia Sandu”

Actualitate 23.12.2020 09:53 Vizualizări3186 Autor: Ziarul National
Un fost spicher a DEZVĂLUIT planurile „triadei Dodon-Plahotniuc-Șor”: „Repartizarea urgentă de către Guvern a banilor publici înseamnă DEMISIA in corpore a executivului socialist. Acesta va fi „cadoul” de Crăciun pentru Maia Sandu”


„Repartizarea urgentă de către Guvern, în ședința de ieri, a banilor publici din bugetul anului 2021, care a fost votat cu un deficit de 14 miliarde de lei, nu înseamnă altceva decât o demisie in corpore a executivului socialist, chiar din primele zile după investirea Maiei Sandu în funcția de președinte. Acesta va fi cadoul de Crăciun pentru Maia Sandu din partea triadei Dodon-Plahotniuc-Șor”, consideră fostul președinte al Parlamentului și președinte interimar, Mihai Ghimpu.

Totuși, Ghimpu este convins că Dodon-Plahotniuc-Șor nu vor alegeri anticipate.

„Mișcarea făcută de cei trei „crai” de departe nu înseamnă că ei sunt pentru alegeri anticipate. Majoritatea parlamentară Dodon-Plahotniuc-Șor va vota noul Guvern. Ei vor accepta alegerile anticipate numai dacă președintele Maia Sandu se va compromite în fața cetățenilor. Nu-i exclus că acest lucru se va întâmpla, desigur, nu fără „ajutorul” lor prompt”, a precizat fostul lider al Partidului Liberal (PL).

CITIȚI și TABEL // Cum au împărțit deputații PSRM-ȘOR, „la miezul nopții”, banii publici pentru anul 2021: Orheiul și Găgăuzia, teritoriile „RĂSFĂȚATE” ale bugetului de stat, iar raioanele care au votat-o pe Maia Sandu - PEDEPSITE

Politicianul a mai adăugat că sunt șanse mari ca alegerile parlamentare să aibă loc în termen, adică în 2023.

„Triada consideră că pâinea și cuțitul e în mâna lor, iar Maia Sandu e doar un președinte fără putere. Ei cred că sunt cei care trebuie să decidă dacă vor fi sau nu vor fi alegeri parlamentare anticipate. Și dacă da, atunci numai în cazul în care rezultatul alegerilor va fi în folosul lor. În cazul în care sondajele vor arăta că „triada” pierde alegerile, ei își vor ascuți dinții de dinozaur și vor ține puterea până la alegerile ordinare din 2023”, a conchis Mihai Ghimpu.

De menționat că, astăzi, în Parlament urmează să fie dezbătută moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Documentul a fost semnat de 34 de deputați din PAS, Platforma „DA” și PD. Moțiunea va mai fi susținută și de șase deputați ai grupului „Pro Moldova”. PSRM a anunțat că nu va susține moțiunea, deși optează pentru alegeri parlamentare anticipate. Platforma „Pentru Moldova”, care are 16 deputați, inclusiv cei din Partidul Șor, va anunța astăzi dacă va participa la ședința în cadrul căreia va fi dezbătută moțiunea.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md