image
Sursa foto: msmps.gov.md

FOTO // Donație de dezinfectanți din partea Austriei și OMS pentru instituțiile de asistență socială din țară

Republica Moldova a primit drept donație un lot de dezinfectanți din partea Ministerului Federal al Afacerilor Sociale, Sănătății, Serviciilor de Îngrijire și Protecției din Austria, prin intermediul Ambasadei Austriei la Chișinău și Biroul Regional OMS pentru Europa, pentru instituțiile de asistență socială din țară.

„Astăzi este un moment istoric aș zice, pentru că parteneriatul OMS cu Ambasada Austriei a început acum câțiva ani, în cadrul unui proiect de control al tuberculozei, cu un accent important pe prevenirea și controlul infecțiilor în instituțiile de îngrijiri pe termen lung. În 2019 am mers în instituții pentru a evalua sistemul de control al infecțiilor, am elaborat o serie de recomandări și am instruit angajații în prevenirea și controlul infecțiilor. În acest an, am continuat colaborarea și instruirile privind gestionarea COVID-19. Donația de astăzi este un gest de mare solidaritate internațională și sperăm că atât beneficiarii, cât și lucrătorii din instituții să se simtă mai projetați în fața pandemiei”, a declarat dr Igor Pokanevych, reprezentantul OMS în Republica Moldova.

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a mulțumit donatorilor: „Sincere aprecieri pentru acest gest de solidarizare cu cetățenii Republicii Moldova, într-o perioadă complicată când toate țările se luptă cu pandemia COVID-19. Acest suport sub formă de dezinfectanți, oferit ca răspuns la situația pandemică din Republica Moldova, este adresat beneficiarilor și angajaților Centrelor de plasament de lungă durată,  pentru care măsurile de prevenție sunt extrem de necesare. Mulțumesc Austriei și Organizației Mondiale a Sănătății pentru suportul acordat”.

Ministerul Sănătății precizează că circa 1000 de litri de dezinfectanți vor fi repartizați  în șapte centre de plasament temporar pentru adulți și copii cu dizabilități din gestiunea Agenției Naționale de Asistență Socială, din localitățile Bădiceni, Brânzeni,  Cocieri, raionul Orhei și municipiile Chișinău, și Bălți. Totodată, în cea de-a doua tranșă a ajutorului umanitar, instituțiile sociale vor primi măști, mănuși și halate de protecție.  

Ajutorul umanitar face parte din eforturile comune de răspuns la pandemia COVID-19 și va contribui semnificativ la asigurarea protecției atât a beneficiarilor instituțiilor, cât și a personalului angajat.

msmps.gov.mdmsmps.gov.md

msmps.gov.mdmsmps.gov.md

msmps.gov.mdmsmps.gov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: