Doi moldoveni, cercetați penal după ce au fost prinși cu acte false la frontieră

Două permise de conducere falsificate au fost depistate de către polițiștii de frontieră. În ambele cazuri, bărbații au apelat la intermediari pentru a-și perfecta actele contrafăcute.

Foto: UNIMEDIA

În primul incident, care a avut loc acum o zi, pe direcția intrare în Republica Moldova a fost legitimat șoferul unui autoturism, ca cetățean moldovean de 34 de ani, ce revenea din Federația Rusă. După procedura de identificare a persoanei s-a purces la cercetarea actelor pentru mijlocul de transport.

Ca urmare, s-a constatat că permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile moldovenești, prezintă indici de falsificare. La cele depistate, conducătorul auto a recunoscut că în Rusia a apelat la un necunoscut pentru a-și perfecta documentul, ceea ce-i permitea să conducă autovehicule pentru categoriile B și C.

Cel de-al doilea moldovean, depistat cu permisul de conducere falsificat, a fost identificat ieri seara, în jurul orei 19:30. De asemenea, deconspirarea acțiunii ilegale a avut loc în cadrul formalităților de control al trecerii frontierei de stat pe sensul de intrare în țară.

Șoferul de 23 de ani a declarat că pe internet a găsit date de contact a unor persoane care se ocupă cu perfectarea actelor oficiale. Contra unei plăți a obținut permisul de conduce, care ar fi emis de autoritățile ruse pe numele său.

Tinerii șoferi și-au continuat deplasarea doar că în calitate de pasageri. Totodată, polițiștii de frontieră le-au întocmit procese verbale de constatare a infracțiunii prevăzute.


Pub