Guvernul Chicu sugerează că demisionează?: „Pe durata mandatului său...”

Guvernul Chicu sugerează că demisionează. Deși premierul Chicu a declarat în debutul ședinței că motivul pentru care s-au întrunit în ședință astăzi este moțiunea care va fi dezbătută mâine la aceași oră, la care de regulă are loc ședința Executivului, un comunicat plasat pe pagina Guvernului lasă spațiu de interpretări.

Foto: UNIMEDIA

Un comunicat prin care se anunță aprobarea proiectului cu privire la majorarea salariilor pentru circa 40 de mii de angajați medicali, din 1 ianuarie, începe cu „pe durata mandatului său”, fapt care sugerează că Guvernul ar face totalurile.

Ruxanda Glavan a declarat în cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA că a auzit că nu se va ajunge la dezbaterea moțiunii, iar Guvernul va demisiona.

„Dar zic că până miercuri ar putea să își dea demisia, se vorbește în cercuri nu din partea Guvernului sau a lui Dodon, dar am înțeles că miniștrii își doresc asta”, a declarat Glavan la UNInterviu pentru UNIMEDIA.

Pe de alta parte, alte surse susțin ca Guvernul va demisiona joi, după învestirea președintei alese, Maia Sandu.

Pe 23 decembrie, Parlamentul se va convoca în ședință extraordinară, la care urmează să fie examinată o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Moțiunea a fost depusă de către deputați din PAS, Platforma DA , PD și Pro-Moldova.

gov.md / Sursa:gov.md
gov.md / Sursa:gov.md


Pub