Date ANSA: Un caz de rabie la Ungheni. Ce alte boli infecțioase au fost depistate în alte țări, în ultimele zile

Pe teritoriul Republicii Moldova a fost depistat un caz nou de rabie la animale. Iar potrivit Organizația Mondială pentru Sănătate Animală (OIE), în perioada 12-18 decembrie în țările limitrofe și în lume au fost depistate mai multe boli.

Foto: regional.md

În Republicii Moldova a fost confirmat de către secţia virusologie, I.P. „Centrul Republican de Diagnostic Veterinar” un caz de rabie la o bovină în raionul Ungheni.

Cadavrul bovinei afectată de rabie a fost nimicită prin ardere și rămășițele de la ardere au fost înhumate.

Sunt întreprinse activități de control și de eradicare a focarului de boală, în conformitate cu Ordinul ANSA nr. 52 din 04 martie 2015.

Organizația Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) a declarat mai multe boli infecțioase la animale în țările limitrofe și în lume:

PPA (pesta porcină africană): România; Ucraina; Federația Rusă; Letonia; Coreea de Sud

În perioada 12.12.2020 - 18.12.2020 cazuri noi de îmbolnăvire au fost raportate la OIE la următoarele boli infecțioase:

HPIA (influența aviară hiper - patogenă) – la păsări domestice, în Ucraina, Regatul Unit, Franța, Irlanda, Italia, Federația Rusă, Slovenia, Olanda, Iran, Coreea de Sud - la păsări domestice și păsări sălbatice, Germania, la păsări sălbatice, Israel-păsări domestice.

Boala de Newcastle - în Federația Rusă, Republica INGUȘETIA, regiunea VLADIMIR, la păsări domestice; Boala hemoragică epizootică – în Israel, la bovine; Bluetongue - în Spania, la bovine, Croația, la bovine; Febra aftoasă – în Africa de Sud, la bovine, Libia, la ovine; Febra Nilului de Vest – în Germania, la păsări sălbatice; Rabie – în Malaezia, la câini și bovine.


Pub