Reacția deputatul neafiliat Eugeniu Nichiforciuc, după ce a fost atacat în această seară

Deputatul neafiliat Eugeniu Nichiforciuc a venit cu o reacție după ce a fost atacat în această seară în fața sediului postului de televiziune N4, imediat după ce a ieșit de la emisiunea „Puterea a Patra”.

Foto: UNIMEDIA

„Dragi prieteni! Vă mulțumesc tuturor celor care mi-ati scris și mi-ati telefonat după ce am fost atacat astăzi, ieșind din sediul unei televiziuni unde am participat la o emisiune în cadrul căreia am spus lucruri ce i-au deranjat pe unii. Asta e - adevărul doare! Dar e grav dacă am ajuns să trăim timpuri când ești atacat numai pentru că spui adevărul, pentru că exprimi opinii libere. Dacă un deputat e atacat pentru exprimarea unor opinii libere, ce să mai vorbim despre alți oameni. E mai grav ca în anii 90 ai secolului trecut. Dar aceasta mă face și mai puternic, și mai determinat să merg înainte. Dreptatea va învinge! Fiți siguri de asta!”, este mesajul postat de Eugeniu Nichiforciuc pe pagina sa de Facebook.

Eugeniu Nichiforciuc a fost atacat marți seara, pe 22 decembrie, după ce a ieșit de la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4. Potrivit jurnalistului Ghoerghe Gonța, o persoană ar fi aruncat peste deputatul neafiliat cu o substanță verde chiar în fața sediului postului de televiziune.

Pe 14 august, Biroul Executiv al Partidului Democrat a decis excluderea lui Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc din Partidul Democrat. Decizia vine după ce deputatul Andronachi a anunțat dimineața că pleacă din fracțiune, dar nu și din Partid. Reprezentanții partidului susțin că aceștia demult nu mai iau parte la ședințele și acțiunile formațiunii. „Așadar, cei doi demult nu mai sunt parte a echipei PDM: Nu poți pleca de acolo de unde nu ești”, au explicat reprezentanții partidului, într-un comunicat.


Pub