Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Persoanele defavorizate din mun. Chișinău…

Persoanele defavorizate din mun. Chișinău vor primi compensaţii pentru sezonul rece fără a depune cereri de confirmare

Primăria municipiului Chișinău informează că persoanele defavorizate din municipiu, care în sezonul rece 2019 – 2020 au beneficiat de compensarea cheltuielilor pentru serviciile comunale și resursele energetice, pot beneficia de compensații de 40 % din costul facturii în sezonul încălzire 2020 – 2021, fără depunerea cererii de confirmare. O decizie în acest sens a fost aprobată marți, 22 decembrie, curent, de către Consiliul municipal Chișinău.

Beneficiari ai compensaţiilor sunt familiile a căror venituri pe ultimele 12 luni sunt mai mici de 3000 lei / lună pentru fiecare persoană, precum și familiile tinere (cu vârsta de până la 35 de ani), cu venituri mediu global lunar de până la 5000 lei.

Precizăm că persoanele care nu au beneficiat de compensaţii la plata resurselor energetice în perioada rece 2019 – 2020 și cele care au beneficiat anterior, dar la care au survenit schimbări familiale, vor înainta o cerere – tip, conform prevederilor Regulamentului aprobat.

De asemenea, potrivit deciziei CMC, vor fi acordate compensații în mărime de 100 de lei, pentru fiecare apartament dotat cu plite electrice, conform proiectului inițial al blocului, indiferent de veniturile familiei.

De menționat că familiile cu un venit mic, de rând cu solicitarea de ajutor la plata agentului termic beneficiază, de asemenea, de compensarea diferenţei în urma majorării tarifului pentru transportarea deşeurilor menajere solide, precum şi pentru plata volumului de apă suplimentar calculat. 

Pentru compensarea cheltuielilor pentru serviciile comunale și resursele energetice persoanelor defavorizate din municipiul Chișinău, sunt necesare mijloace bugetare în sumă de peste 80 de milioane de lei.