Principală  —  IMPORTANTE   —   Premierul Ion Chicu: Este mare…

Premierul Ion Chicu: Este mare probabilitatea că aceasta este ultima ședință a Guvernului în actuala componență. Este necesar ca acest Parlament să rămână în istorie

Cabinetul de miniștri, în frunte cu premierul Ion Chicu, s-au întrunit astăzi, 22 decembrie, într-o ședință neanunțată și fără o agendă publică. Pe final de ședință, în cadrul căreia au fost aprobate aproape 80 de proiecte, premierul Ion Chicu a declarat că aceasta a fost „probabil ultima ședință în actuala componență”.

„Este mare probabilitatea că aceasta este ultima ședință a Guvernului în actuala componență. Este vorba și despre ședința de mâine a Parlamentului în cadrul căreia va fi discutată moțiunea de cenzură, dar este vorba și despre acel obiectiv despre care am discutat și cu toții am agreat – obiectivul de a dizolva Parlamentul actual al R. Moldova, care s-a dovedit a fi unui care nu reprezintă poporul R. Moldova. Acum sunt foarte multe motive de a ne fi rușine pentru o bună parte dintre cei care sunt acum în Parlament. Din acest motiv este necesar ca acest Parlament să rămână în istorie, acoperit cu multe file, ca nimeni să nu își poată aminti de ce a făcut și ce nu a făcut acest parlament”, a spus Chicu.

Chicu a mai anunțat că va avea miercuri o întrevedere cu președinta Parlamentului Zinaida Grceanîi, cu președintele în exercițiu, Igor Dodon, înainte de ședința Parlamentului. Totodată, acesta va avea o discuție și cu președinta aleasă Maia Sandu, pentru a discuta modalitățile de dizolvare a Parlamentului.