O senatoare de la AUR și-a început mandatul cu stângul. A prezentat un certificat neconform care o scutea de purtatul măștii în Senat

by D M
Distribuiti mai departe...

Diana Șoșoacă, senatoare din partea partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), a venit cu mască marți, la Senat. După ce autoritățile sanitare au anunțat că adeverința cu care invoca scutirea de mască este neconformă, senatoarea a acceptat să o poarte. De altfel, luni seară ea a depus jurământul cu mâna pe Biblie și masca pe figură.

Senatoarea Diana Șoșoacă a stârnit un val de critici luni, în parlament, unde s-a plimbat și s-a filmat cu telefonul fără a purta mască, din cauza unor afecțiuni care o împiedică să respire, susține senatoarea.

Senatul a cerut însă Direcției de Sănătate Publică să verifice dacă adeverința Dianei Șoșoacă este în regulă, iar răspunsul primit a fost că nu: o astfel de adeverință trebuie eliberată de un medic de medicina muncii, nu de un medic de familie.

 

Luni seară, Diana Șoșoacă a depus jurământul cu mâna pe Biblie și masca pe figură. Totuși, ea a ținut să-și afirme din nou punctul de vedere. „Aș vrea să menționez că obligativitatea purtării măștii încalcă Constituția României”, a mai spus Diana Șoșoacă după încheierea jurământului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.