(foto, video) PETROM Moldova lansează un spot aniversar și celebrează astfel succesul celor 20 de ani de activitate în țară

1 – poză principală

PETROM Moldova marchează primii 20 de ani de când se află pe piața Republicii Moldova și 12 ani de când face parte din grupul OMV Petrom, ce i-a acordat misiunea de implementare locală a celor mai bune practici internaționale în domeniul petrolier. Cu ocazia celor 20 de ani împliniți, compania a lansat un clip video ce înfățișează evoluția companiei din perspectiva unui copil care crește și se dezvoltă armonios, devenind un adult responsabil și întreprinzător.

# Realizări și ambiții

Corneliu Constantinescu este Directorul General al PETROM Moldova de 3 ani. Cu o experiență internațională în 4 țări din cadrul Grupului OMV și de 18 ani în industria petrolieră, acesta își dorește să propulseze compania din Moldova la potențialul său maxim: „Petrom înseamnă, în primul rând, oamenii care stau în spatele acestei rețele de stații de carburanți. Avem o echipă tânără, însă foarte bine pregatită și profesionistă, care sunt convins că este cea mai bună din industrie. Angajații sunt prioritatea noastră și suntem mândri să fim desemnați Angajator de Top în domeniu timp de 6 ani, în ultima perioadă.”

„Împreună cu partenerii noștri și cei aproape 800 de angajați din toată țara am creat condiții care să ofere o experiență plăcută clienților noștri în stațiile PETROM. Oferim o gamă completă de carburanți de încredere, magazinele invocă ospitalitatea unui nou concept de interior, iar deja 23 dintre stațiile noastre propun un nou concept gastro, la standarde internaționale”, menționează Directorul General al PETROM Moldova.

„În prezent, principalele obiective ale PETROM sunt menținerea poziției de lider de piață la raportul preț-calitate, lider în segmentul cu cel mai mare volum de carburanți consumat, transformarea stațiilor «clasice» într-un centru de servicii și dezvoltarea conceptului de servicii gastronomice. Mai mult, putem afirma faptul că 2020 a fost un an productiv pentru PETROM Moldova, întrucât am introdus în toate stațiile «Serviciile Petrom», valabile pentru clienții noștri 24/24. Printre acestea se regăsesc plata vinietei, încasarea utilităților, transferuri de bani și alte peste 270 de servicii. De asemenea, am devenit prima și singura companie din Moldova ce acceptă și emite carduri de carburanți de flotă Routex Card, valabile în 20.000 stații din toată Europa. În plus, am reușit să implementăm și sistemul Self Service, de alimentare la pompă. Ne vom diferenția și în continuare drept inovatori în industrie, prin intermediul unor noi servicii, despre care veți afla mai multe in viitorul apropriat”, a mai adăugat Corneliu Constantinescu.

# Mai multe despre PETROM Moldova

În prezent, PETROM deține 77 de stații de carburanți în 28 de raioane ale țării, cu tot atâtea magazine ce oferă un sortiment larg de produse complementare, dar și 23 de stații cu servicii gastro. Lider la capitolul consumatori frecvenți și raport preț-calitate, compania a inițiat în acest an procesul de renovare al stațiilor de carburanți conform unui nou design, modern, al semnalisticii exterioare. În ultimii 2 ani au fost reînnoite peste 50 de magazine din incinta stațiilor, iar în 25 dintre acestea a fost implementat noul concept de zonă gastro, unic în Republica Moldova și în concordanță cu normele europene de calitate. PETROM oferă carburanți pe care te poți baza, o echipă de încredere și stații în drumul tău.

# PETROM Moldova în cifre

Fiind unul dintre dintre principalii contribuitori la bugetul țării, PETROM Moldova a generat în cei 20 de ani de activitate peste 8 miliarde de lei din achitarea taxelor și impozitelor pe venit. În tot acest timp, rețeaua a vândut peste 2,35 miliarde de litri de carburant, iar clienții au parcurs peste 23,5 miliarde de kilometri cu mașinile alimentate în stații. Mai mult, PETROM Moldova a deservit aproape 8200 de persoane juridice și peste 100.000 de clienți individuali. Iar în spațiile gastro din stații, cei care au pășit pragul acestora, au servit doar anul trecut aproximativ 3,5 milioane de cafele.

Așa cum implicarea socială este o parte importantă a activității PETROM Moldova, în cei 20 de ani de activitate compania a desfășurat peste 75 de campanii de Responsabilitate Socială Corporativă. Astfel, au fost ajutate sute de persoane vulnerabile, contribuțiile fiind aduse și în domenii precum violența în familie, siguranța în traficul rutier, caritate, sustenabilitate și multe altele.

# Performanțe notabile de management atinse în premieră, în țară, de către PETROM Moldova

# PETROM Moldova este prima companie din Moldova care a introdus SAP, un soft ce contribuie la gestionarea productivă a mai multor procese de management
# PETROM Moldova este prima și singura companie din Moldova care emite cardul internațional de carburant pentru flote auto Routex, ce conectează afacerile de transport în UE și țările partenere Routex din CSI
# PETROM Moldova este prima și singura companie din Moldova care a introdus sistemul de alimentare la pompă Self-Service
# PETROM Moldova este prima companie din Moldova care a introdus achitarea obligatorie la casă, pentru asigurarea transparenței tranzacțiilor, dar și a proceselor fiscale.

# PETROM Moldova, parte a grupului OMV Petrom – garanția calității produselor și serviciilor

# Apartenența PETROM Moldova la OMV Petrom înseamnă în primul rând un control riguros al calității carburanților. Aceștia sunt de proveniență europeană, fiind considerați cei mai buni de pe piața din Moldova
# Principiile de bază în toate operațiunile financiare efectuate de companie în Republica Moldova au o abordare transparentă. Procesele de lucru sunt stricte, în conformitate cu standardele internaționale ale OMV (Austria), grup din care face parte OMV Petrom (România) și, prin urmare, PETROM Moldova
# Experiența selecției de produse shop și gastro este preluată de la partenerii OMV Petrom din România si adaptată pe piața din Moldova.
# Expertiza OMV Petrom (România), companie ce deține aproximativ 800 de stații de carburanți în Romania, Bulgaria, Serbia si Republica Moldova, este pilonul de bază în procesul de luare a deciziilor în cadrul Petrom Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente