(video) “Afacerea” cu maşini furate cu evacuatorul: Poliţia a reţinut cinci persoane după ce a adunat probe

Activitatea unui grup infracțional format din cinci indivizi originari din mun. Chișinău, specializați în comiterea furturilor, a fost documentată și destructurată de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Ciocana din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, de comun acord cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Ciocana. Suspecții, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, au mai fost anterior judecați pentru comiterea mai multor genuri de infracțiuni.

Bărbaţii au fost documentați de către forțele de ordine pe parcursul unei luni de zile, perioadă în care au fost acumulate probe concludente în privința lor. Anterior a fost reţinut unul dintre ei.

În cadrul investigațiilor polițiștii au stabilit că suspecții au comis cel puțin patru furturi de automobile din curțile blocurilor de locuit amplasate în sectorul Ciocana. Aceștia le identificau pe cele care stăteau parcate de mai mult timp și proprietarii nu se foloseau de ele. Ulterior aceștia, cu ajutorul unui evacuator, ridicau automobilele după care le realizau la stațiile de colectare a metalului.

Suma prejudiciului cauzat proprietarilor a fost estimată la circa 60.000 lei. Pe caz a fost pornită o cauză penală în baza art. 186 a Codului Penal al Republicii Moldova.

Suspecții au fost plasați în arest pentru 30 de zile și sunt cercetați penal pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32.500 lei la 67.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-cate-masini-abandonate-s-au-evacuat-din-chisinau-in-prima-jumatate-a-lui-2020-si-ce-se-intampla-cu-ele/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/