Șoferul din Piatra, Orhei, care a omorât trei oameni, a fost condamnat la 8 ani de închisoare

Ilie Gulca
22/12/2020

Procuratura raionului Orhei anunță despre condamnarea, la 8 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport pentru șoferul care, în vara acestui an, a urcat băut la volan și a comis un accident rutier soldat cu decesul a trei persoane, inclusiv a primarului satului Piatra, Mariana Țugui.

Bărbatul a fost obligat să achite pentru prejudicii morale și materiale în valoare de jumătate de milion de lei în beneficiul succesorilor părților vătămate, iar alte 12.000 de lei – statului pentru cheltuieli judiciare.

Tragedia a avut loc în noaptea de 18 iulie 2020, când inculpatul, în stare avansată de ebrietate, se deplasa pe ulița centrală din Piatra la volanul unui autoturism de model „Mazda”. La un moment dat, el s-a angajat într-o depășire intrând pe acostament și lovind patru pietoni care veneau din sens opus.

Impactul a fost atât de puternic încât doi dintre pietoni – două femei cu vârstele de 60 și 49 de ani – au murit pe loc. Alți doi – o tânără de 21 de ani și un copil de 14 ani – au fost transportați de către echipajul de urgență la Spitalul Raional Orhei fiind internați în stare gravă. La ora 02:10, tânăra a decedat în secția de reanimare. Băiatul de 14 ani, fiul primarului Mariana Țugui, este în stare gravă, fiind țintuit la pat până în prezent.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea în aerul expirat o concentrație de alcool de 1,33 mg/l, iar în sânge concentrația de alcool indica nivelul de 2,20 g/l, ceea ce corespunde gradului avansat de ebrietate.

Fiind audiat de procurori, conducătorul auto, în vârstă de 29 de ani, și-a recunoscut vina, declarând că în acea noapte se întorcea de la o petrecere. Imediat după tragicul accident, el a fost reținut și se află în custodia statului până în prezent.

Ilie Gulca
22/12/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii