/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Procurorii nu au nicio probă în dosarul „Laundromat”? Ce spune Stoianoglo

missing
22 decembrie 2020, ora 22:32

Procurorul general Alexandr Stoianoglo spune că subalternii l-au informat că nu dețin nicio probă în dosarul „Laundromat”. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, pe 22 decembrie. 

„Am avut unele așteptări pe acest dosar. Le-am ordonat procurorilor din Anticorupție să examineze acest caz, însă procurorii au spus că acest dosar are circa 500 de capitole, iar acum trei luni au spus că nu au nicio probă pe acest caz. Este vorba despre un alt grup de procurori, decât cel care din start a examinat acest dosar”, a spus Alexandr Stoianoglo.

În acest caz au fost arestate 40 de persoane, iar unele dintre acestea au fost plasate în arest pe un termen de un an, a mai adăugat procurorul general. Alexandr Stoianoglo a îndemnat-o în acest sens pe președinta Comisiei parlamentare privind „Laundromat” Inga Grigoriu să le interogheze și pe aceste persoane.

Amintim că Inga Grigoriu a acuzat Procuratura că intenționat nu examinează acest dosar.

Schema de spălare de bani din Federația Rusă prin R. Moldova, „laundromat”,  a ieșit la iveală abia în 2014. Atunci au fost legalizate 20 de miliarde de dolari prin intermediul instanțelor de judecată moldovenești. Ulterior, autoritățile au declarat că nu au putut să prevină acest fenomen.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram