Iohannis, Obama, Putin și Lukaşenko îi felicită pe moldoveni de Ziua Independenţei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șefii mai multor state au trimis, joi, mesaje de felicitare poporului moldovenesc de Ziua Independenţei Republicii Moldova.

Preşedintele american, Barack Obama, a transmis că SUA sprijină aspiraţiile europene ale Chişinăului şi sunt angajate să ajute la păstararea integrităţii teritoriale şi a suvernatiăţii statului moldovean.

„Statele Unite sprijină aspirațiile europene ale Republicii Moldova și consideră acest lucru cel mai bun garant al securității și prosperității Republicii Moldova. Suntem bucuroși să vedem progresele continue ale Republicii Moldova în consolidarea statului de drept, continuarea reformelor, asigurând un viitor stabil și prosper. Cunoaștem că procesul de reformare este în desfășurare, iar Statele Unite sunt pregătite să vă ajute. Statele Unite sunt angajate să ajute Republica Moldova să-și păstreze integritatea teritorială și suveranitatea”, a transmis Obama.

Preşedintele României Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj prin care îşi exprimă dorinţa ca „românii de pe ambele maluri ale Prutului” să se regăsească în Uniunea Europeană şi reafirmă sprijinul României pentru aderarea la structurile UE.

„Îmi doresc ca împreună, românii de pe ambele maluri ale Prutului, să ne regăsim în Uniunea Europeană şi să participăm atât la consolidarea valorilor europene, cât şi a celor care definesc formarea identităţii şi solidarităţii unui neam legat prin cultură, limbă şi istorie. Am convingerea că, alături de România, un aliat redutabil şi un membru cu drepturi depline la nivel european, Republica Moldova va deveni un stat în care cetăţenii se vor bucura de prosperitate, bunăstare şi stabilitate”, a transmis şeful statului român.

La mulți ani Republicii Moldova cu prilejul Zilei Independenței! România rămâne cel mai apropiat partener de dialog și…

Posted by Klaus Iohannis on 27 August 2015

Și președintele Franței, François Hollande, a felicitat poporul moldovenesc, spunând că speră ca recenta numire a noului Guvern să „permită continuarea dialogului politic între țările noastre, care a fost deosebit de fructuos în ultimii ani”.

Aleksandr Lukaşenko, preşedintele belarus, îşi exprimă în acest mesaj de felicitare încrederea în dezvoltarea relaţiilor bilaterale între cele două foste republici sovietice.

„Aceste relaţii bilaterale, bazate pe încredere şi respect, constituie fundaţia unei extinderi reciproc avantajoase a comerţului şi cooperării economice între Belarus şi Republica Moldova”, pledează Lukaşenko în mesaj.

Și președintele rus, Vladimir Putin, a avut un mesaj de Ziua Independenţei Republicii Moldova.

„Sunt sigur că dezvoltarea relațiilor ruso-moldave în spiritul prieteniei și cooperării corespunde intereselor fundamentale ale cetățenilor ambelor noastre state și este în conformitate cu întărirea stabilității și securității regionale și europene”, se arată în mesajul lui Putin.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...