image
Sursa foto: jurnal.md

Noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie a fost confirmată și în Danemarca, Olanda și Australia

Noua tulpină de coronavirus identificată în Marea Britanie, despre care se crede că este mai contagioasă, a fost confirmată și în alte câteva țări, informează The Independent, citat de Digi24.

Mutația VUI-202012/01 a obligat autoritățile britanice să impună reguli dure de carantină în perioada sărbătorilor de iarnă. Deși este mai des întâlnită în sudul și estul Angliei, noua tulpină a fost găsită și în alte zone din Marea Britanie, precum și în Danemarca, Olanda și Australia.

Emmanuel Macron, președintele Franței, a provocat îngrijorări spunând că este "foarte posibil" ca noua tulpină să se răspândească deja și în Franța.

„Tulpini similare au fost detectate în Danemarca și Australia, dar există și alte variante foarte similare cu aceasta care au fost depistate în Africa de Sud, Olanda și alte țări", a declarat Susan Hopkins de la Serviciul de Sănătate Publică din Anglia, pentru Sky News.

Pe măsură ce numărul infectărilor cu COVID crește, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a îndemnat țările europene „să-și dubleze măsurile de prevenție și control".

Un grup de reprezentați ai Uniunii Europene urmează să se întâlnească luni pentru a evalua amenințarea provocată de noua tulpină și a coordona un răspuns comun.

După descoperirea noii tulpini, multe state au interzis zborurile care vin din Marea Britanie, printre care Franța, Finlanda, Italia și Turcia. Totodată, România a suspendat zborurile din și către Regatul Unit.

Noua tulpină nu este considerată a fi mai periculoasă și nici rezistentă la vaccin, însă datele de până acum arată că este cu până la 70% mai contagioasă, iar această trăsătură ar fi legată de explozia de cazuri de COVID-19 din Marea Britanie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: