image
Sursa foto: jurnal.md

DOC // Igor Dodon a promulgat legea cu privire la Bugetul de Stat pentru anul 2021

Președintele în exercițiu a promulgat Legea cu privire la Bugetul de Stat pentru anul 2021 dar și Legea cu privire la modificarea unor acte normative (politica bugetar fiscală și vamală), anunță acesta pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon a anunțat astăzi dimineață după tradiționala ședință de lucru cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi, și premierul Ion Chicu, că va promulga câteva legi, votate de către Parlament în noaptea de 16 decembrie.

Am promulgat Legea cu privire la Bugetul de Stat pentru anul 2021 și Legea cu privire la modificarea unor acte normative (politica bugetar fiscală și vamală).

Principalele prevederi ale Legii bugetului pe anul 2021, se referă la susținerea mediului de afaceri, politicii salarizării, ocrotirii sănătății și politicilor sociale.

Potrivit Legii, va continua subvenționarea locurilor de muncă, subvenționarea dobânzilor la creditele contractate de la băncile comerciale de către agenții economici, acordarea creditelor în condiții preferențiale întreprinderilor mici și mijlocii, rambursarea TVA în contul achitării impozitelor salariale, pentru agenții economici din agricultură care au suferit în urma calamităților naturale.

De asemenea, au fost prevăzuți bani pentru construcția drumurilor în localități, a apeductelor în sate, pentru reparația acoperișurilor la școli, grădinițe, la spitale.

Sunt prevăzute acțiuni de susținere a angajaților din sectorul bugetar, precum și a personalului medical, prin punerea în aplicare a următoarei etape de majorare a salariilor cu 30%, de la 1 ianuarie 2021”, se arată în postare.

Igor Dodon // FacebookIgor Dodon // Facebook

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: