image
Sursa foto: BBC

Agenția Europeană pentru Medicamente a autorizat vaccinul Pfizer împotriva COVID în UE

După decizia luată astăzi de agenția de reglementare a UE, ultimul pas înainte de începerea vaccinării în statele membre este aprobarea care va veni de la Comisia Europeană, cel mai probabil miercuri, scrie Reuters.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a dat luni undă verde vaccinului dezvoltat de Pfizer și BioNTech, un pas decisiv pentru începerea campaniei de vaccinare în UE. Era un pas așteptat, într-un moment în care cele mai multe state UE se confruntă cu un val epidemic agresiv și cu amenințarea unei tulpini noi a coronavirusului.

Pentru debutul vaccinării mai este nevoie de aprobarea formală din partea Comisiei Europene, care va veni miercuri. Statele europene, inclusiv România, au anunțat că vor începe campania de vaccinare pe 27 decembrie.

Decizia luată la nivelul UE vine la aproximativ o săptămână după ce vaccinul a fost autorizat în SUA și la două săptămâni după ce el a primit undă verde în Marea Britanie. Ambele țări au demarat deja campania de vaccinare, scrie libertatea.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: