Un deputat din Parlament, luat la ochi de ANI. Alți 3 primari, 3 directori de școli și un consilier, vizați în diferite controalele

Un deputat din Parlament și un fost șef adjunct al Oficiului teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat au fost luați la ochi de ANI. În perioada, 14 - 18 decembrie, inspectorii au constatat incompatibilitate de funcție în privința acestora. Totodată, au stabilit o diferență substanțială între averea dobândită și veniturile obținute în cadrul unui control efectuat pe numele unui șef de întreprindere municipală din Chișinău.

Foto: UNIMEDIA

În perioada menționată, în patru cauze contravenționale pornite pentru nedepunerea declarațiilor de avere și interese sunt vizați un subiect din Spitalul Raional Orhei, un funcționar public cu statut special al Inspectoratului Național de Securitate Publică și doi șefi de instituții de învățământ din raioanele Soroca și Telenești.

Nouă controale au fost inițiate pe regimul juridic al conflictelor de interese, fiind vizați doi primari din raioanele Edineț și Rîșcani, trei directori de instituții de învățământ din raioanele Soroca, Telenești, Taraclia, un fost angajat al SA ”Red Nord”, un consilier din Consiliul Holercani, Dubăsari, un subiect din Spitalul raional Orhei și un subiect din APL Micăuți, Strășeni.

Totodată, un ministru și trei primari au depus la ANI declarații cu privire la conflictele de interese, în baza cărora inspectorul de integritate a expediat o soluții.


Pub