Acte false și 4 000 de țigarete ascunse într-un colet, depistate la frontiera Cahul

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Cahul au depistat o carte de identitate românească, cu semne de falsificare.Tot în aceeași zi, dimineața angajații vamali au găsit 4 000 de țigarete, camuflate într-un colet.

Foto: polițiadefrontieră.ro

Incidentul a avut loc, în jurul orei 02:40. La ieșirea din țară s-a apropiat un autocar, cu ruta de deplasare „Chișinău – Paris”. Șoferul autocarului era un moldovean de 35 de ani, domiciliat în comuna Budești, municipiul Chișinău.

Șoferul de autocar a prezentat un plic, despre conținutul căruia nu cunoștea. A fost depistată o carte de identitate, care ar fi eliberată de autoritățile române pe numele unui conațional. În cadrul verificării de frontieră au stabilit prezența mai multor semne de falsificare. În declarații, șoferul a adăugat că la Chișinău a fost rugat de o persoană să transmită plicul alteia când va ajunge în Franța.

Conform procedurilor legale, actul a fost ridicat și urmează a fi supus expertizei.

Tot în aceeași zi, un microbuz a fost supus unor verificări suplimentare, iar ca rezultat într-un colet s-au depistat 4 mii de țigarete, cu timbru de acciz autohton. Autocarul se deplasa pe itinerarul „Republica Moldova - Marea Britanie” și la volanul acestuia a fost legitimat un tânăr cu dublă cetățenie.

Pe faptul dat, a fost întocmit proces verbal și în continuare cazul este cercetat de către Serviciul Vamal.


Pub