Mii de pachete de țigări ticsite în două mașini, depistate la frontieră. Unul dintre șoferi a fugit de la fața locului

20 mii de pachete de țigări în valoare de 500 000 de lei, au fost depistate la frontiera de vest. Polițiștii au împiedicat o schemă ilegală prin care mai multe țigări urmau să fie transportate peste frontiera de stat. Implicații erau șase moldoveni, originari din raionul Ungheni.

Foto: polițiadefrontieră

Acțiunile de documentare și cercetare au fost organizate și desfășurate pe perimetrul satului Petrești, raionul Ungheni. Ofițerii de investigație au fost alertați de prezența unui mijloc de transport de model Fiat Skudo, iar la scurt timp s-a apropiat un alt autoturism de model Niva.

Șoferul care se afla la volanul mașinii de model Fiat la vederea polițiștilor de frontieră a reușit să blocheze mijlocul de transport și să fugă de la fața locului. Acesta a fost identificat a doua zi la adresa de domiciliu, unde s-a și realizat percheziții pentru fapta săvârșită.

În compartimentul marfar al mașinii se aflau 17 colete voluminoase cu produse de tutungerie, marca Ashima, a căror valoare a fost estimată la peste 500 000 de lei. Pe lângă acestea a fost găsită o barcă gonflabilă și o bobină cu funie.

Cât despre conducătorul auto al mașinii de model Niva și cei patru pasageri au fost reținuți și audiați.

Bărbații, erau originari din raionul Ungheni cu vârste cuprinse între 20 și 46 de ani, aceștea au recunoscut despre intenția lor de a transporta marfa peste hotarul Republicii Moldova.

Mijloacele de transport au fost indisponibilizate pe teritoriul Direcției regionale Vest, iar coletele plasate în camera de păstrare a corpurilor delicte până la finalizarea cercetărilor.

Bărbații sunt cercetați în stare de libertate și riscă o amendă.


Pub