30 de șoferi au rămas fără plăcuțe de înmatriculare, după ce au fost verificați de ANTA. Câte amenzi au fost aplicate de către inspectori

Agenția Națională Transport Auto au depistat mai multe încălcări a normelor de efectuare a transportului rutier de persoane, mărfuri și colete. Ulterior, inspectorii au aplicat un șir de amenzi. Verificările au avut loc în perioada 14 - 20 decembrie.

Foto: UNIMEDIA

30 conducători auto au fost suspendați de dreptul de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul controalelor planificate, 2 operatori de transport rutieri s-au ales cu amendă în mărime de 300 unități convenționale, ceia ce constituie 15 000 lei, pentru ignorarea prevederilor stabilite de Codul Transporturilor Rutiere.

De la începutul anului 2020 și până în prezent, pentru transportarea ilicită contra cost de persoane, mărfuri și colete sau prestarea serviciilor contra cost în lipsa înregistrării în Registrul Operatorilor de Transport Rutier, de către inspectorii Agenției au fost întocmite 925 procese verbale cu privire la contravenție, cu aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier și amenzilor contravenționale în mărime de 107 453 unități contravenționale fiind achitați în bugetul de stat cu 2 784 850 de lei.

Agenția atenționează toți conducătorii auto antrenați în efectuarea operațiunilor de transport, precum și operatorii de transport rutier, să asigure prezența la bordul vehiculelor a tuturor actelor necesare activității pe care o desfășoară.


Pub