(video) „Afacerea”, gândită de cinci chișinăueni: Furau mașini din curțile blocurilor de locuit cu evacuatorul și le duceau la metal uzat

Cinci bărbați din Chișinău riscă pușcărie după ce au furat mai multe automobile din curțile blocurilor de locuit din sectorul Ciocana. Aceștia aveau vârste cuprinse între 25 și 40 de ani. Anterior, au mai fost judecați pentru comiterea mai multor tipuri de infracțiuni.

Indivizii au fost documentați de către forțele de ordine pe parcursul la o lună de zile, perioadă în care au fost acumulate probe concludente în privința lor.

În cadrul investigațiilor polițiștii au stabilit că suspecții au comis cel puțin patru furturi de automobile din curțile blocurilor de locuit amplasate în sectorul Ciocana.

Aceștia identificau automobilele ce erau parcate de mai mult timp și proprietarii nu se foloseau de ele. Ulterior aceștia cu ajutorul unui evacuator ridicau automobilele după care le duceau la stațiile de colectare a metalului.

Suma prejudiciului cauzat proprietarilor a fost estimată la circa 60 000 lei.

Pe caz a fost pornită o cauză penală. Suspecții au fost plasați în arest pentru 30 de zile și sunt cercetați penal pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.


Pub