(video) Guvernatoarea Găgăuziei comentează crima teribilă de la Comrat: „Multe servicii sunt implicate în prevenirea traficului de droguri”

Guvernatoarea Găgăuziei, Irina Vlah a comentat crima teribilă de la Comrat, despre tânăra care și-ar fi înjunghiat mama în inimă. Aceasta afirmă că la moment cazul se investighează și se întreprind mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea traficului de droguri.

„În continuare se investighează acest caz. Cunoaște-ți deja că fata a fost internată în spital, iar acum se efectuează expertiza psihiatrică medico-legală pentru a se stabili în ce stare tânăra a recurs la acest gest. Se întreprind anumite acțiuni despre care nu pot vorbi, deoarece se desfășoară în conformitate cu Codul de procedură penală, urmărindu-se linia de distribuire a drogurilor – sarcini de lucru clar stabilite pentru Departamentul Afacerilor Interne. Toate structurile de stat, toate structurile guvernamentale, desigur, trebuie să funcționeze. Dincolo de graniță, multe alte servicii sunt implicate în prevenirea traficului de droguri. În același timp trebuie să facem tot posibilul, astfel încât copiii noștri să nu primească droguri prin diferite mijloace”, a declarat Irina Vlah.

Pe 12 decembrie, o tânără de 21 de ani, care ar fi consumatoare de droguri, și-a înjunghiat mama. Potrivit poliției, tânăra din Comrat a înjunghiat cu un cuțit femeia, de 40 de ani, de mai multe ori. După aceea, cu același cuțit, fata a tăiat inima din pieptul mamei și a aruncat-o în apartament. Conflictul dintre ele s-ar fi iscat după ce victima i-a spus că intenționa să o interneze la spital. Ulterior, tânăra a plecat la un cunoscut, dar poliția a reușit să o găsească și să o rețină.

Poliția a inițiat un dosar penal. La 15 decembrie, magistrații Judecătoriei Comrat au admis demersul procurorilor și au emis un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile fetei care și-ar fi omorât mama.

Tatăl tinerei, care și-a omorât mama la Comrat, și fratele acestuia tot se află după gratii, într-o altă cauză penală. Mai exact, aceștia sunt plasați în arest preventiv pentru huliganism. Conform surselor UNIMEDIA, este vorba de ex-candidatul la funcția de bașcan al Găgăuziei în cadrul scrutinului din 2019, Vasile Aladov și fratele acestuia, Vitali Aladov.


Pub