UNInterviu cu Ruxanda Glavan despre legea medicamentelor și farmaciilor mobile, situația politică, moțiunea de cenzură și anticipate: Am promovat inițiative Pentru Moldova. Cei care le critică, nici măcar nu le-au citit

Farmaciile mobile sunt o practică europeană - le găsim în Estonia sau în Ungaria, numite Apteki-Bus. Legea care stabilește foarte clar modul în care pot funcționa farmaciile mobile nu este o găselniță a Republicii Moldova. Această lege este o necesitate. Declarațiile aparțin deputatei neafiliate, membră a Platformei parlamentare Pentru Moldova, Ruxanda Glavan. Parlamentara a vorbit, la UNInterviu de la UNIMEDIA despre votul nocturn din Legislativ, deputații băuți, care au venit la acea ședință, populismul și alianțele inexistente pe arena politică moldovenească.

Ruxanda Glavan a dezghiocat până în cele mai mici detalii legea, dur criticată, cu privire la farmaciile mobile. Aceasta afirmă că a elaborat cadrul legal pentru a asigura accesul populației la medicamente, cum ar fi livrarea prin poștă a acestora, încă în 2016.

„Pavel Filip, care era atunci prim-ministru, a semnat acel cadru, iar cum îl critică? Liviu Vovc de la Platforma DA a contestat legea la Curtea Constituțională fără ca măcar să o citească! Legea nu permite vânzarea medicamentelor psihotrope de exemplu și acest lucru a fost interzis anume în urma unui amendament înaintat de Vovc. Toate acuzațiile sunt un simplu populism, în timp ce în țară deja funcționează astfel de servicii.

Două rețele de farmacii deja livrează la domiciliu în toată țara medicamente. În baza la ce? Acum ce facem? Îi facem criminali sau le oferim un cadru legal? Apropo, președintele Asociației Farmaciilor, care tot a ieșit cu critici, vine exact dintr-o rețea care livrează acasă aceste medicamente. Păi dumnealui la ce se referă? Îl atenționez public să citească legea mai întâi”, a declarat Ruxanda Glavan.

Parlamentara a vorbit despre plecările din PD și Pro-Moldova, crede că alegerile parlamentare anticipate sunt necesare, însă nu e clar mecanismul de declanșare a acestora.

„În vara eu am votat moțiunea pentru demiterea Guvernului Chicu și eu sunt consecventă”, a declarat Glavan, cu referire la ședința de miercuri a Parlamentului, la care se va examina moțiunea de cenzură împotriva Executivului.

Află ce va face în vacanță Ruxanda Glavan, ce cadou i-a cerut Moșului, dar și unde a dispărut contul său de Facebook:


Pub